2021 Yılı Pantone Rengi: Ultimate Gray ve Illuminating
Tasarım

2021 Yılı Pantone Rengi: Ultimate Gray ve Illuminating

sanatperver Admin
sanatperver Admin

2020 hepimiz için zor geçti. Fakat aşı çalışmaları sebebiyle bu kasvetli yılı geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Geleceğe dair planlar yapmaya başlamışken Pantone Renk Enstitüsü her yıl olduğu gibi bu sene de 2021 yılının rengini açıkladı.

2021 Yılı Pantone Rengi Umudu ve Kararlığı Simgeliyor

Bu yıl hem dayanıklılığı hem de umudu temsil etmesi açısından iki renk seçildi. 2021 yılı Pantone rengi 17-5104 kodlu Ultimate Gray ve 13-0647 renk koduyla Illuminating oldu. Kararlılığı simgeleyen Ultimate Grey ve umudun rengini yansıtan Illuminating, 2021 yılında tasarım dünyasına yön verecek.

Pantone Yılın Renginin Önemi Nedir?

20 yıldan bu yana her sene açıklanan Pantone Yılın Rengi, moda, ev mobilyası ve endüstriyel tasarımın yanı sıra ürün ambalajı ve grafik tasarım dahil olmak üzere birçok sektörde ürün geliştirme ve satın alma kararlarını etkiliyor.

Pantone Yılın Rengi seçim süreci, dikkatli bir değerlendirme ve trend analizi gerektiriyor. Her yıl rengi seçmek için Pantone’un Pantone Renk Enstitüsü’ndeki renk uzmanları, yeni renk etkileri arayışıyla dünyaya dair çeşitli araştırmalar gerçekleştiriyor. Bu araştırmalar eğlence endüstrisini ve prodüksiyondaki filmleri, seyahat eden sanat koleksiyonlarını ve yeni sanatçıları, modayı, tasarımın tüm alanlarını, popüler seyahat destinasyonlarını, yeni yaşam tarzlarını, oyun tarzlarını ve sosyo-ekonomik koşulları da içerebiliyor. Renk seçimine yeni teknolojiler, malzemeler, dokular ve etkilerden, ilgili sosyal medya platformlarından ve hatta dünya çapında dikkat çeken yaklaşan spor etkinliklerinde de etki edebiliyor.

Pantone Renk Enstitüsü Nedir?

Pantone Renk Enstitüsü, Pantone bünyesindeki en iyi sezonluk pist renklerini vurgulayan, Yılın Pantone Rengini seçen, küresel renk trendlerini tahmin eden ve şirketlere ürün ve marka görsel kimliği için renk konusunda tavsiyelerde bulunan bir oluşumdur. Mevsimsel trend tahminleri, renk psikolojisi ve renk danışmanlığı aracılığıyla Pantone Renk Enstitüsü, tasarım stratejilerinde renklerin gücünü, psikolojisini ve duygusunu etkin bir şekilde kullanmak için küresel markalarla ortaklık yapmaktadır.

Kaynak: pantone.com

Bu içerik de ilginizi çekebilir:

Minimal Fantezi ile Tanışın: Madrid’deki Pembe Ev