2021 Yılının En iyi Grafik Tasarım Blogları
Tasarım

2021 Yılının En iyi Grafik Tasarım Blogları

sanatperver Admin
Sinem Şahin
sanatperver Admin, Sinem Şahin

Bir zamanlar, grafik tasarım siteleri veya blogları sadece göze hitap ediyordu. Fakat son yıllarda içerik pazarlama alanını da keşfeden bloglar gün geçtikçe arttı ve artmaya da devam ediyor. Bugünlerde en son tasarım çalışmasını görmek istiyorsanız, onu kimin yarattığını, zorlukların neler olduğunu ve bunların nasıl üstesinden geldiklerini öğrenmek istiyorsanız, özellikle yurt dışı kaynaklı birçok kaynaktan yararlanabilirsiniz. Her ne kadar internet aleminde çok sayıda grafik tasarım blogu olsa da hangisinde en kaliteli içeriklerin olduğunu bilmek biraz zor. Eğer size yaratıcı sürecinize ilham olacak görseller ve bilgiler arıyorsanız bu içeriği okumaya hemen başlamanızı tavsiye ediyoruz! Sanat danışmanımız Sinem Şahin ile birlikte grafik tasarım odaklı sitelere ilişkin önerilerimizi takip etmeniz için bir araya geldik. Keyifli okumalar.

Abduzeedo

Abduzeedo, mimarlık, tasarım, fotoğrafçılık ve UX hakkında makaleler paylaşan bireysel yazarlar topluluğu. Brezilyalı tasarımcı Fabio Sasso tarafından 2006 yılında kurulan bir web sitesi.

Design Week

1986'da kurulan Design Week, 2011'e kadar İngiltere'nin önde gelen tasarım dergisidir sadece çevrimiçi olarak yayınlanmaktadır. Grafikler, markalaşma, iç mekanlar, dijital, ürün, mobilya ve daha pek çok konuda yüksek kaliteli, iyi yazılmış haberlerle dünyanın dört bir yanındaki sanatçılara ilham vermeye devam ediyor.

Creative Boom

Creative Boom yaratıcı topluluklara her daim ilham oluyor. Özellikle site grafik tasarımla alakalı onlarca iyi kaliteli içeriğe sahip. Mecrada ayrıca dünyanın önde gelen tasarımcılarlarla da röportajlar yer alıyor.

Creative Review

1980 yılında kurulan Creative Review, reklam, tasarım ve görsel kültür içeriklerinin yer aldığı dünyanın önde gelen tasarım dergisidir.

Dieline

Özellikle ambalaj tasarımları yapan grafik sanatçıları için Dieline bulunmaz bir nimet. Grafik tasarım hakkında yeni haberler edinmek isteyenlerin en çok ziyaret ettiği web sitelerinden birisi olan Dieline, en son endüstri trendlerini inceleyebileceği, eleştirebileceği ve bunlardan haberdar olabileceği ve sahada oluşturulan tasarım projelerine göz atabilmeyi mümkün kılan bir yer.

Made By Folk

2007 yılında, en iyi tasarım çalışmalarını toplayıp paylaşmak isteyen bir grup genç tasarımcılar tarafından kurulan FormFiftyFive, kısa sürede yaratıcı çalışmaların uluslararası bir vitrini haline geldi. O zamandan beri Made by Folk ismiyle yoluna devam eden topluluk, fikirleri daha kolay değiş tokuş etmek ve depolamak için daha etkileşimli öğeler ekleyerek tasarım blogundan işbirlikçi platforma doğru evrimleşti.

Eye Magazine

Uluslararası grafik tasarım dergisi Eye Magazine, grafik tasarım ve görsel kültür üzerine üç ayda bir yayınlanan basılı bir dergidir. Derginin ilgili blogu, tasarım ve görsel kültür hakkında bir dizi eleştirel, bilgilendirilmiş birçok yazı içeriyor.

I Love Typography

Bu blog, tipografi ve kaligrafiye kadar her şeyi kapsıyor. "Tipografik İlkler: Erken Baskıdaki Maceralar" kitabının yazarı John Boardley'in hazırladığı yazılardan oluşan blog özenle hazırlanmış.

Design Clever

Design Clever, grafik tasarımcılar Jonathan Ring ve Bethany Baker tarafından hayata geçirilmiş. Dünya çapında yetenekli tasarımcıları kamuoyuyla paylaşmak için oluşturulan Design Clever en iyi grafik tasarım siteleri arasında yer alıyor.

This Too Shall Grow

Bu Too Shall Grow, kullanıcıların zihinsel sağlığını ve mahremiyetini korumaya odaklanan bir Fransız UX stüdyosu. Blogta genel olarak teknolojiye, özellikle UX'e ve bunların psikoloji, akıl sağlığı ve toplum üzerindeki etkilerinin yer aldığı geniş bir içerik skalası bulunuyor.

Design Made In Japan

Japon kültürüne dair tüm dünyada popülerleşmeye devam ederken Design Made In Japan, farklı tasarımlarla beslenmek için mükemmel bir yer. Sitede çok sayıda yazı, ürün ve ambalaj tasarımı ve hatta Japonya'da çalışmak isteyenler için bir de tasarım işleri panosu var.

Masterpicks

Tasarım odaklı Masterpicks, ziyaretçilerine her gün UX ve UI tasarımı, illüstrasyon, animasyon, 3D sanat, grafik tasarım, markalaşma, endüstriyel tasarım ve fotoğrafçılık genelinde yeni, özenle seçilmiş bir tasarım projesi sunuyor.