Takip Listenizde Olması Gereken En Popüler 5 Metaverse Coini
Teknoloji

Takip Listenizde Olması Gereken En Popüler 5 Metaverse Coini

sanatperver Admin
sanatperver Admin

Metaverse, sosyalleşebileceğiniz, alışveriş yapabileceğiniz, çalışabileceğiniz, sanat galerilerini ziyaret edebileceğiniz ve konserlere katılabileceğiniz sanal dünyalardır – hatta gerçek dünyada yapabileceğiniz pek çok şey metaverse evrenlerinde de yapılabilir. Meta veri deposunun nasıl gelişeceği hakkında pek çok fikir var. Hali hazırda çeşitli sanal evrenlerde arazi ve mal satın almak için kripto kullanan insanları zaten görüyoruz. Peki metaverse dünyası da genişlerken sizin takip listenizde hangi metaverse coinleri olmalı? İşte CoinGecko'ya göre piyasadaki en değerli ve en popüler 5 metaverse coini.

1- Axie Infinity  (AXS)

2021'in en iyi performans gösteren kripto para birimlerinden biridir. Bu yıl şimdiye kadar %24.000'in üzerinde kazançlar elde etmiş ve benzer oyunlara ilham kaynağı olmuştur. Oyuncular, pazarda da satabilecekleri şirin (ve benzersiz) Axies'leri üretir, yükseltir ve rekabet eder.

Axie aslında bir kazan-kazan oyunudur. Bu aslında oyuncuların oyun dışında değeri olan kripto ödülleri kazandığı anlamına gelir. Fikir özellikle pandemi sırasında insanların dikkatini çeken metaverse'in bir başka yönünü de dayanır. Bazı ülkelerde insanlar bu oyun içi ödüllerin COVID ile ilgili ekonomik kayıplarını karşılamalarına yardımcı olduğunu da belirtmişlerdir.

Axie Infinity, 1 Milyar Dolarlık Gelir Elde Eden İlk NFT Oyun Oldu
NFT veri toplayıcısı CryptoSlam’in açıkladığı habere göre, Ethereum tabanlı NFToyunu Axie Infinity’nin değeri, 1 milyar ABD dolarına ulaştı. Pokémon’dan esinlenilen oyunda 1.073.622.559 ABD Doları değerinde jeton takasedildi. Bu dönüm noktasıyla beraber Axie Infinity, 1 milyar ABD Doları satışra…

2- Decentraland (MANA)

Decentraland, bugün ziyaret edebileceğiniz bir 3D sanal gerçeklik platformudur. Bu dünyayı keşfetmek için sadece internet tarayıcınızın olması yeterlidir. Burayı keşfetmek için herhangi bir kripto para birimine sahip olmanıza bile gerek yoktur - misafir olarak girebilir ve bu sanal dünyayı ziyaret edebilirsiniz. Oyuncular, MANA jetonlarını kullanarak ödenebilecek arazilere sahip olabilir ve geliştirebilir. Oyun içinde insanların sanat eserleri yaratmak için kullanabileceği araçlar da bulunur. Ortaçağ zindan labirentlerinden, kumarhanelere ve barlara kadar her şey burada inşa edilebilir. Partilerden poker oyunlarına ve sergilere kadar düzenli etkinlikler bu evrende yapılabilir haldedir.

3- Sandbox (SAND)

Sandbox’da Decentraland'a oldukça benzer, çünkü burada da oyuncular oyun ve deneyimlerini oluşturdukları ve paylaştıkları arazileri satın alabilir. En büyük farkı henüz bu sanal dünyanın henüz tam olarak halka sunmamış olmasıdır. Ancak Sandbox'ta daha fazla özelleştirme ve NFT oluşturmaya daha fazla imkan bulunur. Kullanıcılar daha sonra oynanabilecek veya takas edilebilecek kendi oyunlarını ve NFT'lerini oluşturabilir. Sandbox, son aylarda OpenSea, Snoop Dogg ve The Walking Dead ile anlaşmalar da dahil olmak üzere ortaklık girişimlerini de dahil olmuştur.

10 Soruda NFT Nedir, Ne İşe Yarar?
Hızla dijitalleşen dünyada kripto paralar hayatımıza dahil olmaya başladı hattabu dijitalleşmenin sonucunda NTF diye bir kavram ortaya çıktı. Son günlerdeinternet alemi NFT ile çalkalanırken sanat piyasası bu yeniliğe çoktan ayakuydurmuştu. Dijital sanatçı Beeple’ın bir kolaj çalışması 69,3 milyo…

4- Enjin Coin (ENJ)

Yazımızın başlarında NFT'lere (karşılaştırılamayan tokenlara) değinmiştik. Listedeki bir başka coin ise Enjin Coin. Bu benzersiz dijital varlıklar blok zincirinde çalışıyor ve Axie, Decentraland ve Sandbox gibi sanal dünyaların popülaritesindeki patlamanın nedeninin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Enjin, insanların NFT'lerini oluşturmalarını ve yönetmelerini sağlayan bir platform. Birkaç oyun platformuyla bütünleşik çalışan sistem oyuncuların bir öğeyi birden fazla oyunda kullanmasına veya pazarda satmasına olanak tanıyor. Örneğin NFT'lerden önce belirli bir oyunda kullanmak için bir kılıç satın aldıysanız ve o oyun kapandıysa veya oynamayı bıraktıysanız eşyanızı kaybederdiniz. Artık oyunda ne olursa eşyaya sahip oluyorsunuz. İşte Enjin bu süreci mümkün kılmasıyla oldukça farklı.

5- Render Token (RNDR)

Meta veri deposunun bir başka yönünü de,  3B ve artırılmış gerçeklik görsellerinin oluşturulmasını sağlayan şirketler oluşturuyor. Render da burada devreye giriyor. Merkezi olmayan altyapısı, dijital içeriği işlemek için normalde kullanılmayan bilgisayar işlem gücünü kullanıyor. Bu da dijital yaratıcıların pahalı bilgi işlem ekipmanlarına çok fazla para harcamasına gerek olmadığı ve ağ katılımcılarının ödüller kazanabileceği anlamına geliyor.

Kaynak: Fool.com